Waar het allemaal begon
We gaan terug naar 1928, want toen joeg Matthieu Cramers zijn droom achterna: kleermaker worden. Na hard werken en leren heeft hij zijn diploma’s uiteindelijk in Düsseldorf behaald en toen begon het avontuur pas echt. Hij mocht beginnen als kleermaker in de Maasstraat in Weert. Maar wat voor naam moet je je eigen bedrijf dan geven? Een eigen naam moest erin verwerkt worden, maar Cramers was helaas niet zo bekend. Van Asten daarentegen was veel populairder. Om die reden besloot hij te beginnen met een combinatie van beide, en zo was Cramers van Asten geboren.

Oprichting Cramers van Asten
Van origine komt Matthieu Cramers uit Beaxem, maar toen hij begon als kleermakerij in Weert bleek dat al snel een goede keus. De basis lag in het maken van kostuums. Hij deed dit als eenmanszaak en kon zo iedereen persoonlijk verder helpen. Zijn kleermakerij deed het al snel erg goed en hij besloot uit te breiden met een aanbod aan garen stoffen. De naam Cramers van Asten werd al snel een begrip en steeds meer vaste klanten bonden zich aan het merk. Meegaan met de tijd is echter een van de belangrijkste aspecten, ook toen al. In 1964 kwam er daarom een shift in de winkel. Er was niet langer alleen sprake van een kleermakerij, maar van een echt herenmodezaak. In dit jaar werd de winkel overgedragen aan de tweede generatie en kreeg deze meteen een boost. Hierdoor kwam er een uitgebreider assortiment waardoor er meer kon worden aangeboden aan de klant.


Hedendaagse modewinkel voor zowel heren als dames
In 1991 werd het alweer tijd om de winkel over te dragen aan de derde generatie en opnieuw bleef de winkel een succes. Jarenlange ervaring en een vaste fanbase verder, werd het toch maar eens tijd om ook de dames te voorzien van de laatste mode. In 2006 werd de knoop definitief doorgehakt en werd Cramers van Asten uitgebreid tot premium modezaak voor hem en haar. Sindsdien is het merk ook niet meer weg te denken uit het hedendaagse modebeeld in Weert en omstreken. Vandaag de dag slagen mannen en vrouwen dagelijks voor een nieuwe designeroutfit. Van maatpakken tot chique en luxueuze outfits voor dames, alles is mogelijk. De kleine kleermakerij uit 1928 is enorm gegroeid, maar de persoonlijke hulp en benadering is onveranderd gebleven. Shoppen bij Cramers van Asten is een ware beleving en we nodigen je dan ook graag van harte uit om eens langs te komen en te genieten van de ongedwongen sfeer en het enorme aanbod aan prachtige kleding!