Shop Colmar Herenmode bij Cramers van Asten

Colmar Donsjas Blauw
Maten
Colmar
Donsjas Blauw
€295,00
Colmar Donsjas Donkerblauw
Maten
Colmar
Donsjas Donkerblauw
€295,00
Colmar Bodywarmer Donkerblauw
Maten
Colmar
Bodywarmer Donkerblauw
€215,00
Colmar Softshell Jas Groen
Maten
Colmar
Softshell Jas Groen
€215,00
Colmar Donsjas Donkerblauw
Maten
Colmar
Donsjas Donkerblauw
€299,00
Colmar Softshell Jas Grijs
Maten
Colmar
Softshell Jas Grijs
€215,00
Colmar Softshell Jas Zwart
Maten
Colmar
Softshell Jas Zwart
€215,00
Colmar Bomberjack Rood
Maten
Colmar
Bomberjack Rood
€309,00
Colmar Donsjas Groen
Maten
Colmar
Donsjas Groen
€299,00
Colmar Bomberjack Zwart
Maten
Colmar
Bomberjack Zwart
€309,00
Colmar Softshell Jas Groen
Maten
Colmar
Softshell Jas Groen
€279,00
Colmar Bodywarmer Zwart
Maten
Colmar
Bodywarmer Zwart
€215,00

Shop Colmar Herenmode bij Cramers van Asten

Bij Cramers van Asten verkopen we Colmar jassen en kleding voor heren. Het merk staat vooral bekend om zijn warme donsjassen.

Colmar; een familiebedrijf met een rijke historie

Colmar is in 1923 opgericht door Mario en Irma Colombo. De naam van het merk heeft Mario bedacht met zijn vrienden, het is een samenvoeging van de eerste 3 letters van zijn achternaam en de eerste 3 letters van zijn voornaam. Vroeger produceerde het bedrijf alleen hoeden en beenkappen voor mannen. Colmar is een echt familiebedrijf, toen het even wat minder ging schoot de neef van Mario genaamd Edoardo Sala te hulp. Edoardo was op dat moment manager bij de katoenfabriek Cotonificio Fossati Bellani. Hij stelde voor om over te gaan naar de totale productie, met behulp van het speciale Massaua 10- katoen dat met succes door de katoenfabriek is vervaardigd.

Colmar heren jassen geïnspireerd door skiërs

Door de oorlog bestonden veel industrieën, waar werkoveralls voor gemaakt werden, niet meer. Uiteindelijk kreeg het merk de mogelijkheid om de technische uitrusting aan het Italiaanse skiteam te leveren. Zo begon Colmar in 1948 een professionele samenwerking met de FISI (de Italiaanse wintersportfederatie), de samenwerking eindigde pas in 1992. Tijdens deze samenwerking werd de Olimpionica gemaakt. De Olimpionica was de moeder van alle windjacks, gemaakt van waterdicht popeline en voorzien van een groot zakje, een buidel vooraan, wijde mouwen en een capuchon. Om de Italiaanse skiërs van de perfecte jas voorzien werd er een aerodynamische, nauwsluitende nylon jas met bi-elastische tulezijden en ellebogen ontwikkeld. Deze jas werd voor het eerst gedragen tijdens de Olympische Winterspelen van 1952. Deze jas werd tot 1972 geproduceerd. Het merk ging rond deze tijd naast skikleding ook commerciële kleding maken.

Colmar kreeg veel bekendheid door de vele sponsorships en advertenties, eerst in de skiwereld en vanaf 2010 ook in de golfsport. De jassen van Colmar stonden bekend om de gewatteerde binnenkant en waterdichte buitenkant. De jassen waren extra warm doordat ze gevoerd waren met ganzendons.

Colmar Originals

Met de komst van Colmar Originals in 2009 is de collectie uitgebreid. Qua jassen spelen momenteel de Colmar Down jackets en Colmar Softshell jackets een grote rol in de collecties. Naast jassen produceert het merk ook t-shirts, polo’s, longsleeves, hoodies, broeken en sneakers. 

Colmar jassen en kleding voor heren shop je bij Cramers van Asten

Naast jassen bestaat de collectie voornamelijk uit t-shirts en polo’s. Bekijk ons aanbod en shop de Colmar collectie online of in de winkel! 

Colmar sale

Naast de nieuwe collectie vind je bij ons ook vaak items van Colmar in de sale. Dit zijn vaak items van de oude collectie die niet meer terug in ons assortiment komen. Voor alle sale items geldt op = op dus wees er snel bij!